Wanneer is het goed zeilen? Zijn er bepaalde dagen die beter zijn dan de andere? Ideaal zeilweer is 3 tot 5 bft, alle dagen zijn verschillend op zee, dus dit is moeilijk op voorhand te zeggen.

Heb ik zeilervaring nodig? U heeft geen zeilervaring nodig.

Kan ik zelf varen of is het met schipper? Er is altijd een schipper aan boord die u helpt of uitleg verschaft wanneer nodig, maar u bent niet verplicht om zelf te zeilen.

Met hoeveel personen moeten we minimum/maximum zijn? Min 2 personen en maximum 7 op de Oceanis 37 of maximum 10 op de Hanse 45.5.

Hoe geraak ik in de jachtclub en op het schip? U wacht aan de automatische poort met codeklavier waar de schipper u komt ophalen en u naar het jacht vergezelt. Nadien ontvangt u ook een code om de jachtclub te betreden.

Waar moet ik parkeren? Aan de jachtclub is er gratis parking voorzien.

Wat moet ik meebrengen? Sportieve kledij en ook schoenen, liefst met een witte zool, een regenjas bij voorspelde regen, zonnecrème.

Wat is er aan boord? Frisdranken, een koelkast, keuken met het nodige keukengerei, borden en bestek.

Kan ik zeeziek worden? Als u gevoelig bent, kan u zeeziek worden. Neem eventuele medicatie minstens een uur voor vertrek in en voorzie altijd een kleine snack of fruit aan boord om uw energie op peil te houden.

Wat met meerdaagse tochten, moet ik lakens meebrengen of een slaapzak? Ja, u voorziet zelf lakens of een slaapzak en kussen. Deze zijn niet aanwezig op de boot.

Kan ik aan boord naar het toilet gaan? U kan aan boord naar toilet gaan en er is ook in de haven van vertrek of tijdens de middagpauze de mogelijkheid om naar het toilet te gaan.

Kan ik ook iemand anders een zeilvakantie cadeau doen? Ja, zeker. .